Verdens værste mormor

Kender du det…

Pludselig vågner du en dag og så er du ikke længere bare mor, søster eller datter; så er man også blevet mormor altså en bedsteforældre. Det var ikke en beslutning, jeg havde indflydelse på, det var bare sådan det blev.

IMG_1087

Det er jo ikke sådan, at det sker fra den ene dag til det andet, og så lidt alligevel. For selvom jeg kunne følge min datter Sofies mave vokse, og var med hele vejen - lige fra “ammeforedrag” på Hvidovre Hospital til scanning og babys første fotosession i mors mave, så var jeg slet ikke forberedt og gammel nok, til at blive mormor.

11546223115_f88fbe0d1a_o

Jeg følte mig på ingen måde hverken voksen eller klar til den titel. Nåå ja bevares, alderen sagde noget andet. Men som så meget andet her i livet, så blev jeg klar. Eller det vil sige, jeg øver mig stadig rigtig meget på, at blive den bedste mormor i hele verden.

IMG_1046

Meeeeeen så var der altså lige en episode i dag, hvor det skønneste barnebarn og hans forældre var på besøg, at jeg lige fik den følelse, som jeg har fået rigtig mange gange før, at liiiiiiiige idag skulle jeg nok ikke have blandet mig.

IMG_1574

Klokken var mange og ja vi nærmede også vel noget, der lignede, at han, i følge hans forældres ur, snart skulle have noget aftensmad. Jeg kom til at, tilbyde ham en kage, Ups! Og selvfølgelige nappede han den, til stor ramaskrig og ballade fra forældrene, der jo selvfølgelig ikke mente, at det var helt ok, at fylde alt muligt i ham, lige før spisetid. Vi fik afledt drengen og vristet kagen ud af hans søde lille barnehånd (her begyndte jeg, at føle mig lidt skamfuld)

11759191495_1b7a283831_o
(min far og 4. generation i et øjebliksbillede)
Men så igen, tænkte jeg, som alle andre gange før, hvor jeg også har blandet mig, kommet med dumme bemærkninger eller forsøgt at fortælle “jeg ved bedre” uden iøvrigt, at være blevet spurgt til råds, at det er da lige præcis det, jeg kan som bedsteforældre, og det mine forældre og mange andre bedsteforældre har gjort igennem flere traditioner.

13185181995_9508364c79_o

Vi kan, skal og må “ødelægge” de kære små og lige i det øjeblik, går det bare så meget op for mig, hvor skønt og helt igennem fantastisk det er at være mormor og gerne “verdens værste mormor”, der bare kan få lov at forkæle, spolere og “ødelægge” det kære barn og så bare overlade ALT besværet til forældrene. Og hvem kan stå for det lille væsen, jeg kan ikke !
blog comments powered by Disqus