Iamsterdam

Mere end træsko, møller og cannabis…

“At rejse er at leve”, var der vist en forfatter, ved navn H.C. Andersen, der engang skulle have sagt. Det ordsprog vil jeg gerne forfølge. Selvom det ikke helt var planlagt, at vi ville rejse denne sommerferie, er vi lige kommet hjem fra fire spontane dejlige dage i Amsterdam. Peter havde lige været der i forbindelse med hans arbejde. Det gjorde så stort indtryk på ham, at han gerne ville dele denne positive oplevelse med mig også.

28658044555_36af19897d_z-2

Vi bookede præcis det samme hotel, Park Plaza Victoria som Peter lige havde boet på. Hotellet lå perfekt i forhold til stort set alt. Vi landede onsdag til frokost og hoppede på et tog indtil byen - en togtur på bare små 20 minutter. Fra Amsterdam Centraal - byens hovedbanegård og til hotellet, var vi fremme i løbet af fem minutter - meget bekvemt og nemt. Ingen spildtid.

Amsterdam

Efter ankomst og indtjekning af vores kufferter og for mit vedkommende - skifte af sko. Ja, ja, jeg har skam for første gang, på en storbysferie, taget et par flade sko med. Denne gang skulle vi ikke forhindres i oplevelser til fods af dumme vabler og ømme “stænger” efter alt for høje sko - man lærer vel af sine fejl….!? Så var det tid til at opleve og indtage byen.

28551142522_5a4021e2c6_z

Torsdag, blev det tid til at leje cykler. Også her var det nemt, Peter viste lige, hvor vi kunne leje cykler. Amsterdam er virkelig en cykelby, og jeg som troede, at vi i København cyklede meget. Her er cykler overalt og det er cyklerne, der har førsteret før ALLE andre. Den eneste cykelregel der er, er at man passer på hinanden, ingen har cykelhjelme på og jeg mener ingen, heller ikke børnene!

28625649436_3d1d2e6ec9_z

Biler og de store tunge blå sporvogne, skal vige for cykellisterne! Det eneste man hører i trafikken er lyden af ringklokker og dem hører man ret ofte, men mere som hensynsfulde opmærksomhedstegn, end et udtryk for irritation over de andre trafikanter.

28657971275_0ef67e64f5_z

Det er en fed måde at opleve byen på og man får set så meget mere af byen og kan sætte cyklen fra sig, når der er tid til en forfriskning, på en af alle deres meget lækre små hyggelige caféer - og dem er der mange af!

28657973065_6a4a20eae1_z

Jeg havde dog et mindre uheld, netop på cykel. Det havde regnet en del i løbet af dagen og vejene var derfor ret “glatte” og lige umiddelbart før afleveringen af cyklen, valgte jeg af stige af cyklen, troede jeg! Men nej, jeg røg så meget på røv og albuer, med cyklen ned over mig og jeg mærkede den vildeste smerte i min ellers så polstret bagdel. Få sekunder senere hørte jeg et par piger, der vist på spansk, sagde noget i stil med “Signora…are you okay”, hvorefter de hev cyklen væk fra mig. Peter var nede i kælderen for at aflevere hans cykel. Han var kørt ned af en lille “sliske”, som jeg ikke orkede at race ned af - jeg ville hellere tage den på røven… Vi forsøgte med is på halebenet og min albue, men valgte til sidst, at tage på skadestuen - mest fordi min albue hævede op til dobbelt størrelse!

28657985175_d3bb075fd5_z-2
(…og de flade sko)

Heldigvis ingen brud og jeg kunne tage tilbage med smertestillende og en kæmpe forskrækkelse, men lykkelig over, at jeg slap så heldigt (husk jeg havde heller ikke hjelm på - som jeg ellers bruger derhjemme i København!), men mest af alt, tosset som jeg er, var jeg så bange for, at jeg skulle i gips! Ja for dagen efter skulle jeg i en ny fin kjole og der var ikke ligefrem plads til gips! Og ikke mindst så holdt mine nye negle også, trods styrtet… Vi havde stadig dage med siteseeing, men op på “jernhesten” kom jeg ikke igen. De sidste dage blev til fods og det var nu også meget hyggeligt.

28551139372_aa36b2869d_z
(Stemningsbillede fra en blomsterbutik)

Amsterdam er så meget mere end bare Red Light District og Cannabis. Det er en utroligt smuk by, med det ene flotte kanalhus efter det andet. Der er kanaler overalt, og man skal, hvis man besøger byen, tage en tur med en af alle de mange små både eller kanalture der tilbydes. Der summer af liv og turister og servicen er høj. Overalt bliver man mødt af skønne smilende hollændere.

28657958595_786b69ae97_z

De er stolte af deres rummelighed over forskelligheder - flere steder ser man det farverige homoseksuelle flag vejre (i disse dage grundet det årlige Europride). Og både Peter og jeg elsker at opleve nye steder, og gerne igennem et kameraobjektiv. Vi er blevet lidt pjattet, med at konkurrere om, at finde det bedste “stemningsbillede” og det får vi meget sjov ud af. Bl.a. kom disse to skønne piger gående ned igennem gaden i dette look, hvortil Peter spurtede afsted og spurgte pænt om, han måtte tage et billede. Jeg var lidt misundelig, men fik selv nedestående lidt senere, som jeg også syntes, siger meget om den tid vi er i (poze!). Til gengæld glemte jeg at spørge, om jeg måtte taget billedet !

28579358511_44659902de_z

Fredag aften havde vi reserveret bord på den lækre Supperclub. Jeg dullede mig op og iførte mig stiletter og en lille sort “sag” af en kjole - nøje udvalgt til stedet. Vi blev placeret i noget der mindede om store lækre senge med et lille bord foran os og så var der ellers smagsoplevelser for alle pengene - en flerretters menu med alt godt til ganen.

28658002035_43aac80e72_z

Vi kom igennem fem retter og et hav af flot underholdning, herunder en letpåklædt kvinde, der kravlede rundt og henover gæsterne, meget anderledes og uventet, men en mega sjov oplevelse og så var hun var super smuk og meget smilende.

28625652876_dc204c085e_z

Efter maden blev det hele omdannet til et stort dansegulv og musikken var lige efter vores smag. En meget lækker oplevelse, som jeg er glad for, at Peter ville dele med mig.

28657986955_f31af5b91f_z

Alt i alt nogle skønne dage i Amsterdam, som jeg varmt kan anbefale og selvfølgelig skal man også lige en tur til De Wallen og kigge på de smukke kvinder, der “sælger ud af varen” i Red Light District, hvor intet er overladt til fantasien.

xxx
blog comments powered by Disqus