Livet skal leves forlæns...

…ikke baglæns.

Livet skal i den grad leves her og nu. Jeg så TV-programmet “Knæk Cancer” og det var med mange blandede følelser og tanker, som fik mig til at tænke tilbage på 2013, hvor jeg mistede min svigermor til kræften.

getImage.ashx

“KRÆFT-fuld” er den SATANS sygdom, den har så meget magt og KRAFT og er fyldt med så meget smerte og sorg, og måske vi i virkeligheden har givet den, (kræften), lidt for meget magt, alene i selve ordet KRÆFT?

8543707397_9fa11d24e0_o

Jeg ved jo godt at vi alle sammen skal dø. Men det er vel rimeligt nok at forvente, at vi lige får lov at leve lidt først. Så regel nummer et, må vel være, ingen børn skal rammes af Mr. KRÆFT. Alle fortjener at LEVE et langt og lykkeligt liv - gerne uden sorg og smerte.

8306594373_4dd5ceb8f4_o

Jeg har selv oplevet stor sorg og smerte i mit liv. Jeg har flere familiemedlemmer, der enten er døde af kræft eller har haft det meget tæt inde på livet. Vi kommer alle til at miste én eller flere, vi holder af; det kan vi ikke undgå. Jeg kan jo kun tale for mig selv, og det er det bedste ved, at det er min blog og mig der bestemmer her. Jeg kan skrive lige præcis hvad jeg vil, og hvad jeg har lyst til og lige denne historie, føles det faktisk meget rart, at få skrevet om, da det minder mig om, hvor sårbar livet kan være og hvor vigtigt det er, at LEVE livet, hver dag.

2

Jeg mistede min svigermor til den SATANS kræft for to år siden. Jeg nåede desværre ikke, at lære hende rigtigt at kende, men jeg nåede, at møde hende - i den mest sårbare og smertefulde periode i hendes liv.

7388904576_776663de82_o

Første gang jeg mødte Anne Lise, min svigermor, var i 2009 og det var med stor ærefrygt og spænding, at jeg skulle møde en kvinde, jeg allerede havde hørt meget om. Min svigermor blev ramt af knoglemarvskræft og havde mistet alt hendes hår og her kom jeg, fuldstændig fortabt og forelsket i hendes søn, og ja fuld af energi og liv - klar til at bevise for hende, at jeg ville hendes søn, at hele mit hjerte.

8544834960_48ebd9e3fe_o

Hun levede fuldt op til mine forventinger, om en “ægte svigermor”. Udover at hun var meget smuk, så havde hun en fantastisk ro og udstråling og var en usædvanlig stærk kvinde, der bare ikke fortjente, at dø på denne forfærdelig måde.

7390281346_faba69cc0d_o

Peter og jeg blev gift i 2011 - to år efter hun fik diagnosen knoglemarvskræft. Vi var så heldige, at have Peters mor med hele dagen. I starten af 2013, begyndte det, at gå meget ned af bakken for min svigermor og i marts måned, tog vi hjem til hende i Vejle, for sidste gang. Her oplevede jeg døden meget tæt på. Faktisk så tæt på, at vi var sammen med hende de sidste to døgn, inden hun forlod denne jord.

8543712983_57d1fec397_o

Det var en meget skræmende og voldsom oplevelse for mig. Men det var ikke en oplevelse, jeg ville have været foruden, i forhold til mit liv med Peter. Det er en oplevelse, vi har sammen. Ikke nogen rar oplevelse, men det er en oplevelse, der har styrket vores forhold endnu mere og som gør, at vi sætter pris på de små glæder i livet og som Søren Kirkegaard så smukt har udtrykt det: “Livet må forståes baglæns, men må leves forlæns”.
blog comments powered by Disqus