Kvinde kender du din krop?

Menopause… ahh hva’ for en “fisk”…?

Hvad er mening med “galskaben” Det har jeg forsøgt, at sætte mig lidt lidt ind i. Og tro mig, det var ikke let. Jeg har i nogle år haft nogle underlige symptomer i min krop Jeg var 45 år, da jeg begyndte at få en snigende dum skulder. Den snigende følelse, blev gradvist værre og i løbet af et år, kunne jeg ikke bruge den ene arm og vi taler om, som i SLET ikke.

sove-612x325

Efter mange overvejelser besluttede jeg mig for, at få en blokade med binyrebarkhormon - et middel der bl.a. bruges til behandling af inflammatoriske gigtsygdomme, (Lyder flot ik?) Det dæmpede lidt smerten og jeg begyndte langsomt, at få bevægeligheden tilbage, men så var der også lige gået to år med en “slatten” skulder/arm. Der gik ikke meget mere end et år mere, så var den gal med den anden skulder. Nu vidste jeg, at der var mulighed for et hurtigvirkende og smertedæmpende lægemiddel - så “af-sti-afsted” til endnu en sprøjte.

5821693-kvinder-advares-mod-farlig-plantemedicin-foto

Det sidste år har jeg i flere omgange, haft følelsen af influenza-symptomer, meget træt og fuldstændig energiforladt, måske du kender det ? Jeg har ved flere lægebesøg fået taget blodprøver og henvisninger til gynækologer, hver gang samme resultat - jeg er sund og rask og fejler ikke spor og hver gang har jeg selv bragt ordet “overgangsalderen” på banen og hver gang har jeg fået samme besked, at det intet med “overgangsalderen” har at gøre.

Inkontinens_overgangsalderen

I dag talte jeg så, med mine fantastiske kloge og skønne veninde. Hun fortalte mig, at hun i lang tid, har haft det skidt og faktisk ventede på svar på nogle blodprøver. I vores samtale kom vi ret hurtigt frem til, at de symptomer hun har, er præcist de samme, som dem jeg har haft on/off de sidste fem år. Det syntes jeg var ret interessant - mest fordi det da egentligt var meget rart, ikke at være den eneste, der gik rundt med underlige diffuse symptomer i kroppen. Måske vi er flere ? Høne-joken, er en hilsen fra en skøn kollega. Mon hun ved hvad der venter hende? :-)

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Hvad fandt vi to kloge kvinder så frem til? Vi er begge ret sikre på, at vi ikke fejler spor; vi er BARE kommet i overgangsalderen, eller som det også kaldes “menopausen” eller “klimakteriet”. Vi er ganske enkelt ved at løbe tør for hormoner, nemlig det ene kønshormon, progesteron og det andet østrogen. Og om jeg fatter, hvorfor vi ikke skal have mere af dét resten af livet - for hold nu op, der er mange bivirkninger forbundet med at mangle hormonerne i min alder.

5848103-menopause

Her kan jeg da lige nævne et par stykker. Mine knogler er afhængig af hormonet østrogenet og bliver ligefrem vedligeholdt at dette hormon og så forhindrer det nedbrydning af mine knogler; ja tak det vil jeg sætte stor pris på. Men så er der så også lige det, at når mit østrogen så slipper op, så er jeg i større risiko for et for højt blodtryk, samt blodpropper i hjerte og hjerne - NICE TO KNOW! Jeg skulle måske også lige nævne den del der hedder mit ydre - nu da mine hormoner er ved at slippe op, ja så ældes jeg jo lige lidt hurtigere og der kommer flere rynker til.

feature-sex-and-the-city-9c93807a-7c87-4adf-bad0-d9118d757efa

Jeg kunne nævne langt flere udfordringer - så som, svedture, dårlig nattesøvn, humørsvingninger, ledsmerter, smerter ved sex og mange, mange flere symptomer - men skulle du få lyst til at dyrke dette emne lidt mere, så findes der en masse spændende læsning på nettet og mange gode råd, til at komme bedst muligt igennem dette “helvede”. Jeg vil selv forsøge mig frem med alternative muligheder, så jeg kommer lettest muligt igennem MIN menopause :-)
blog comments powered by Disqus